Kodrero al horno

Frå Esnoga.no
Versjonen frå 24. april 2021 kl. 23:51 av Olve Utne (diskusjon | bidrag) (2 versjonar)

Pesaḥ

Maṣṣá sjemurá.

Bedikàt ḥaméṣ
Førebuing til Haggadáen


Haggadá:
Kaddésj urḥáṣ
karpás jáḥaṣ
.
Maggíd ráḥaṣ
   moṣí maṣṣá
.
Marór korékh,
sjulḥán ʕorékh.
Ṣafún barékh,
   hallél nirṣá


Songar:
Ki lo naé · Mi eḥád yodéaʕ · Addír Hu Ḥad gadyá ·
Mossé salió de Miṣráyim · Mossé, Mossé · Bendigamos · Quien supiese


Mat:
matforskrifter · matvarer
karpás · maṣṣót · zeróaʕ · beṣá · marór · ḥaróset
rosinvin · mina de maṣṣá · kodrero al horno

Codrero al horno, eller omnsbakt lammebog, blir ofte ete på pesaḥ og rosj hasjaná av sefardím frå Balkan.

Ein tek ein lammebog med bein. Skjer ein del snitt (4–8) i kjøttet. Stikk inn eit oppskiva kvitløksfedd i kvart snitt. Gni inn kjøttet med ca 0,5 dl olivenolje med salt og svartpepar etter smak. Steik i steikeomnen ved 160 °C (hugs å ause krafta over kjøttet no og da) til kjøttet er gjenomsteikt.