Codrero al horno

Frå Esnoga.no

Pesaḥ

Maṣṣá sjemurá.

Bedikàt ḥaméṣ
Førebuing til Haggadáen


Haggadá:
Kaddésj urḥáṣ
karpás jáḥaṣ
.
Maggíd ráḥaṣ
   moṣí maṣṣá
.
Marór korékh,
sjulḥán ngorékh.
Ṣafún barékh,
   hallél nirṣá


Songar:
Ki lo naé · Mi eḥád jodéang · Addír Hu Ḥad gadjá ·
Mossé salió de Miṣráyim · Mossé, Mossé · Bendigamos · Quien supiese


Mat:
matforskrifter · matvarer
karpás · maṣṣót · zeróang · beṣá · marór · ḥaróset
rosinvin · mina de maṣṣá · codrero al horno

Codrero al horno, eller omnsbakt lammebog, blir ofte ete på pesaḥ og rosj hasjaná av sefardím frå Balkan.

Ein tek ein lammebog med bein. Skjer ein del snitt (4–8) i kjøttet. Stikk inn eit oppskiva kvitløksfedd i kvart snitt. Gni inn kjøttet med ca 0,5 dl olivenolje med salt og svartpepar etter smak. Steik i steikeomnen ved 160 °C (hugs å ause krafta over kjøttet no og da) til kjøttet er gjenomsteikt.