Mufletas

Frå Esnoga.no

Mufletas (pl.) (מופליטאש) er flate brød av gjærdeig — tilsvarande norske flatkaker eller klappakaker — som blir baka og etne ferske på den marokkansk-jødiske festen mimúna. Mimúna blir feira i døgnet rett etter at pesaḥ er over.

Oppskrift

  1. Lag ein vanleg gjærdeig av ca 9,5 dl kveitemjøl (gjerne sammale), 3¼ dl vatn, 15–20 g gjær, 1 ts honing eller sukker og evt. litt salt. Lat deigen heve seg på ein lun stad i kring 1½ time.
  2. Del deigen i kring 40 deler og kna kvar del til ein bolle.
  3. Plassér kvar bolle på ei smurt overflate og trykk/kjevle emnet til ei flat, rund kake.
  4. Varm opp ei usmurt takke eller bakstehelle.
  5. Steik flatkakene og snu dei når dei er halvsteikt. Dei er ferdige når dei er gjenomsteikt og fint gylne på begge sidene.
  6. Legg dei ferdige mufletas på ei rist og dekk over dei med ein kopphandduk (kopphandklede).
  7. Servér med smør og honning eller syltetøy.

Kjelder

Marks, Gil: The world of Jewish desserts. New York : Simon & Schuster, 2000. ISBN 0684870037.